ARCHITECTURE        COMMUNICATION        PRODUCT        SPACE        ABOUT       (LECTURE)




2017 I  Seongnam-si, Gyeonggi-do, South Korea

COSMAX PANGYO EXECUTIVE FLOOR

코스맥스 판교 이그제큐티브 플로어 디자인






Client   I   Cosmax
Specs
Address : 255 Pangyo-ro, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do




베리준오는 코스맥스의 CI 리뉴얼 이후 과정으로 새로운 기업 아이덴티티가 반영된 중역층의 공간 디자인을 진행하였습니다. 한국적 미의 정서를 첫인상에서 느낄 수 있는 공간 레이아웃과 가구, 사이니지, 코스맥스의 철학과 역사를 콘텐츠로 한 오브제에 이르기까지 디테일한 접근으로 기업의 헤리티지를 유지하며 변화와 발전의 모습, 글로벌 1위 코스메틱 기업의 품격을 공간에 담았습니다.

VJO carried out the spatial design of the executive floor, incorporating the new corporate identity following the CI renewal of Cosmax. The project encompasses a thorough approach, from the spatial layouts and furniture that evoke a sense of Korean aesthetics at first glance to the crafted objects that showcase the philosophy and history of Cosmax as content. This design not only preserves the company's heritage but also captures the essence of change and development of the company, reflecting the distinguished status of being a global leader in the cosmetics industry.




PROGRAM



Lobby





바름, 다름, 아름의 철학을 시각화한 사과 세 개의 그림이 돋보이도록 리셉션 데스크와의 관계 조정





Courtyard


공간에 처음 들어섰을 때의 뷰, 회장실에서 바라보는 뷰, 대회의실에서 바라보는 뷰 등 중정을 둘러싼 공간에서 중정을 가장 심미적으로 즐길 수 있는 연출에 대한 고민






The Chamber of Innovation



원형 + 벤치형 회의실
총 56명 배석

- 뛰어난 공간 효율성

- 집중적인 회의 분위기 조성
- 구성원들간의 활발한 교류 가능
- 편리한 동선과 서로간의 충분한 거리 확보 가능


Wooden Door


목문 디자인
코스맥스의 Korean Beauty를 표현하는 하나의 요소이자, 입체 심볼을 사용한 문손잡이 디테일은 - 바름, 다름, 아름에 해당하는 주요 실에만 적용






RELATED WORKS ︎︎︎





VIEW OTHER WORKS  I  SPACE ︎︎︎